Scenario's
Over spelen en speeltjes (Deel III)

Iedere maand een nieuw scenario. Deze verhalen zijn gebaseerd op de vraag uit de enquête:

"Beschrijf in eigen woorden uw ideale vrijscenario"

 

 

Spelen is een van de meest kenmerkende eigenschappen van de mens. Hoewel ook de intelligentere zoogdieren spelen, is er geen diersoort voor wie het spel zo belangrijk is als de mens. Niet voor niets sprak onze grote historicus Huizinga in dit kader al van ‘de spelende mens’(homo ludens). Spelen is belangrijk om complexe vaardigheden te verwerven, maar ook om de geest lenig te houden. Dat laatste geldt zeker ook op seksueel gebied, en dan misschien niet eens alleen de geest.

In ons onderzoek naar ideale vrijscenario’s vonden we derhalve niet geheel onverwacht veel aandacht voor spelen, het seksuele spel en het gebruik van attributen of hulpmiddelen daarbij, tegenwoordig ook wel speels aangeduid als speeltjes. 

Spelen

Prof. H. van de Wiel: Onze verre voorouders wisten het al: ons woord spel komt van ‘spil’ (oud-Noors) en betekent zich verlustigen, ergens met veel plezier mee bezig zijn. Dat komt goed uit want seks is behalve belangrijk voor de voortplanting (procreatie) ook heel belangrijk voor ons plezier en ontspanning (recreatie). Met name het bezig zijn met het seksuele spel leidt bij sommigen tot intens genieten:

"Er zijn verschillende situatie die elk een ander scenario hebben. Ik reis veel en bij terugkomst is voor mij de droomscenario als volgt. Bij thuiskomt van Schiphol tref ik mijn vrouw leuk, enigszins sexy gekleed thuis. Zij verwelkomt mij al bij de deur met een heerlijke zoen en zegt blij te zijn dat ik er weer ben en dat ze me gemist heeft. We praten wat over de reis en afhankelijk van het tijdstip van thuiskomst, meestal begin van de avond, drinken we koffie en nemen daarna een glaasje wijn.We laten elkaar duidelijk blijken dat we elkaar gemist hebben en naar elkaar verlangen. Als ik mijn hand over haar lichaam laat glijden voel ik dat ze vrijwel niets onder haar kleding aan heeft. Ze heeft in de gaten dat ik het gevoeld heb en begint mij uit te dagen. Ik plaag haar door te zeggen dat ik erg moe ben van de reis en graag gauw wil gaan slapen. Ze weet echter dat ik dit beslist niet wil, en begint me nog meer uit te dagen. Wij beginnen al in de kamer te vrijen en zetten dit voort in de slaapkamer. Daar vort ze een soort striptease op om mij nog gekker te maken en ik pak haar beet en duw haar op bed. We spelen met elkaar en ik pak ongemerkt een van de speeltjes en begin haar daar mee te bewerken. Dit spel gaat steeds verder totdat ze een orgasme krijg en even uit wil rusten. Ondertussen blijft ze wel met mij spelen totdat ik aangeef dat het echt niet langer kan. Hierop vrijen we tot dat we klaarkomen, waarna we heerlijk in elkaars armen in slaap vallen."

Spelregels

Prof. H. van de Wiel: Aangezien we doorgaans samen met anderen spelen, moeten er bepaalde regels zijn om deze interactie in goede banen te leiden. In dat opzicht is spelen net zoiets als het verkeer of de omgang met collega’s op het werk. Toch vinden we spelen doorgaans een stuk leuker dan werken of autorijden en dat komt omdat bij spel de regels een stuk minder streng worden toegepast. Er zijn wel spelregels en soms moeten we voor seks wel degelijk moeite doen, maar spel kenmerkt zich juist door losheid van regels en het weinig moeite ergens voor hoeven doen:

"Mijn man en ik genieten iedere keer weer van sex. De ene keer nemen we er meer tijd voor dan de andere. De omgeving is meestal onze slaapkamer. Eerst zorgen we dat we helemaal schoon en glad zijn en lekker ruiken. Eventueel beginnen we eerst met elkaar te masseren met babyolie, lekker glad. Vaak is het dan zo dat we elkaar oraal bevredigen eventueel met behulp van vibrator of andere speeltjes. Deze manier van sex is langer en intensiever dan als we "gewoon" sexen. Natuurlijk komt het bij ons ook voor dat we de ene week/maand meer vrijen dan de andere keer. Dit ligt helemaal aan alle omstandigheden. Zo heel af en toe (1 a 2 x per jaar) gaan we een weekendje weg met zijn tweeen.  De laatste keer zijn we naar een hotel geweest met zwembad op de kamer, HEERLIJK.  We hebben er geen speciale gedachten bij, we willen elkaar gewoon verwennen."

 

Mini waterproof vibe
Waterproof speeltje, bestaande uit een zachte huls gemaakt van jelly.

Lees meer >

 

Ghost colour cockring
Deze cockring past zich aan alle maten door het gemakkelijke schuifsysteem.

Lees meer >

Ongelukkig in het spel, gelukkig in de liefde?

Prof. H. van de Wiel: Sommigen hebben pech in het leven en moeten maar doen wat ze wordt gezegd. Ze hebben een baas die steeds weer nieuwe opdrachten bedenkt en als het niet goed is, krijgen ze de wind van voren of erger, vallen er klappen. Hoewel een dergeljk verhaal in het dagelijks leven als een rampenscenario klinkt, kan men er in de liefde ook speels van genieten:

"Mijn Lief is dominant en ik ben onderdanig...zijn slavin. Hij behandelt mij als zijn slavin. Ik heb hem ter wille te zijn en dat kan beginnen met een "opdracht". Soms is dat om koffie te zetten, soms om een drankje voor hem te halen. Alleen al als gedachte is "zijn slavin zijn" uiterst opwindend voor mij. Vaak heb ik dan niet goed geluisterd en heb ik "straf" verdient. Hij bindt mij vast aan de "strafpaal" in onze "speelkamer", waar vertrouwen, angst en overgave aan hem een grote rol spelen. Hij slaat met een rietje op mijn billen. Later gebruikt hij ook een zweepje, of meerdere achter elkaar, en ook tepelklemmen. De door de pijn opgeroepen endorfines bezorgen mij een hevige roes, net las andere "stimulerende" speeltjes. Soms dreigt hij mij te verkopen omdat ik mij onwaardig heb gedragen. Hij vertelt dan in geuren en kleuren wat mij te wachten zou kunnen staan en dat zijn voor mij erg opwindende gedachten. Ondertussen betast hij mij regelmatig sexueel, speelt met mij, drijft mij een aantal keren tot dicht bij een orgasme, maar verbiedt mij om klaar te komen. Op dat soort momenten denk ik niet meer, maar besta verder alleen nog uit gevoel.

Ik mag het "goed maken" en hem gaan pijpen. Ik doe mijn best; zie en hoor hem genieten. Ik bied mij op gegeven moment aan hem aan, maar hij kan weigeren. Hij kan ook aannemen en mij "gebruiken"; net zoals het hem bevalt. We kennen geen taboes en úiteindelijk "mag" ik ook klaar komen.  Soms kom ik zo vaak achter elkaar klaar dat wij beiden de tel kwijt raken, maar altijd, in dit soort settingen, kom ik spuitend klaar. Na afloop liggen wij dan samen tegen elkaar opgerold in elkaars armen na te genieten. Altijd praten wij er na afloop nog over hoe dingen gelopen zijn, hoe iets wel of niet bevallen is of beleefd werd. Wij strelen en zoenen elkaar, en vertellen elkaar hoe veel wij van elkaar houden. Normaal duurt zoiets tenminste 2 uur, maar het kan ook uitlopen tot een hele dag. Het gaat dan aan en af en is steeds anders. Ik weet nooit wat hij zo bedenkt en juist dat is voor mij een Ideaal vrijscenario: het "verrassingeffect"!

 

Vals spelen of onder één hoedje?

Prof. H. van de Wiel: Het losjes omgaan met regels komt optimaal tot uiting als we anderen in een beetje in de maling nemen, nemen bijvoorbeeld door met een derde partij samen te spannen. Helemaal speels wordt het als iedereen in het complot zit:

"Mijn ideale vrijscenario is vrijen op welke plaats dan ook. Deze vrijpartij duurt heel lang, heeft een uitgebreid voorspel, waarbij je elkaars lichaam heerlijk verwend door te kussen en te likken. Ook masseren en met de speeltjes spelen oort erbij om daarna heerlijk te neuken in allerlei standjes. Eerst heel teder en daarna langzaam maar zeker oplopend naar heftig, samen een hoogtepunt bereiken. We eindigen met een heerlijk naspel in bad met wijn en hebben dan dat heerlijke ontspannen, tevreden gevoel! Dit is mijn ideale scenario en ik beleef hem ook 4x per jaar zo! Alleen…. niet met mijn echtgenoot met wie ik 33 jaar getrouwd ben. Ik hou van zijn geesteljke kant, maar heb nog nooit seksueel van hem genoten omdat ik niet van zijn lichaam opgewonden kan raken. Ik was erg jong, net 19, toen ik trouwde met hem, kende hem toen 6 maanden en dacht dat de lichamelijke kant wel zou komen, maar dat kwam niet! Al die jaren heb ik sex met hem gehad en hem nooit iets geweigerd.  Alles was en is mogelijk want hem plezieren, was mijn sex. Totdat ik zelf wilde ervaren hoe het was en na 30 jaar huwelijk een buitenechtelijke relatie ben begonnen. Mijn man weet dit en begrijpt mijn drijfveer die ik al die jaren geheim had gehouden voor hem! Nu ga ik af en toe naar mijn vriend voor de sex en heb ook altijd nog evenveel sex met mijn man als voorheen. Door die ervaringen met mijn vriend merk ik dat ik naar mijn man toe ook actiever wordt en er meer plezier in krijg om sex met hem te hebben, al blijft het opgewonden worden van mijn man ver weg. Toch is het plezier om hem te plezieren groter geworden en een keer in de zoveel tijd, een keer of 4 per jaar, heb ik mijn heerlijke uitje en kan er weer even tegen! Ik weet nu teminste hoe het is om echt sex te hebben met iemand die je opwinden kan en dat is zalig, ben bijna 50 maar geniet nog steeds met volle teugen van deze sex, maar heb er wel 30 jaar op moeten wachten!"

Toneel spelen

"Ik hou ervan sex spannend te houden en nieuwe dingen uit te proberen. Hiervoor verzin ik scenario's, die mij opwinden en waarvan ik denk dat mijn partner die ook spannend zal vinden. Mede doordat ik weet wat mijn partner leuk vind, kan ik die scenario's afstemmen op ons allebei. Ik probeer dan wel steeds grensverleggend bezig te zijn, waarbij we ons allebei erg goed voelen. Ik heb mijn partner een keer per brief ontvoerd. Eerst kreeg zij per brief wanneer ze naar me toe moest komen en wat ze mee moest nemen. Eerst moest ze naar mijn huis komen, waar er verdere instructies lagen. Ze moest zich omkleden in een sexy jurkje, zonder iets eronder. Op een afgesproken tijd kwam er een taxi, die haar naar een voor haar onbekende bestemming bracht. Daar wachtte ik op haar. Nadat we eerst samen een borrel gedronken hadden, zijn we vervolgens gaan eten. Na het diner zijn we met de watertaxi naar een hotel gegaan, waar we nog een borrel zouden gaan drinken. Wat zij echter niet wist, is dat ik al een kamer in het hotel had gereserveerd. Met een smoes ben ik naar de kamer gegaan en heb iemand van de bediening haar de laatste brief laten geven. Ik wachtte haar naakt op in de kamer, waar alleen maar kaarsjes brandden en sensuele muziek klonk. Doordat de opdrachten al op maandag waren begonnen, was de seksuele spanning al enorm opgelopen, waardoor onze vrijpartij al bij de deur van de kamer begon. Als verrassing had ik een nieuw speeltje gekocht en handboeien meegenomen, waardoor we tot diep in de nacht hebben gevreeën".

Speeltjes

Prof. H. van de Wiel: Onder speeltjes verstaan we officieel klein speelgoed dat ons dierbaar is, waar we aan gehecht zijn. Maar ja, waaraan hecht de mens zich? Natuurlijk aan datgene wat hem/haar plezier verschaft, liefst veel plezier. En dat doen seksuele speeltjes bij sommigen zeker, waarbij we niet alleen aan klassiekers als dildo of vibrator moeten denken maar tegenwoordig ook aan zaken als de PC, webcams en digitale fotoboeken:

"We hebben een zeer positieve levensinstelling en na een relatie van 23 jaar is de kwaliteit van ons leven alleen maar beter geworden. We genieten dagelijks met volle teugen van elkaar en laten geen moment voorbij gaan om elkaar dat ook te vertellen. We hebben niet echt een ideaal vrijscenario, maar meer gewoon ideale situaties waarin we ons verplaatsen bijvoorbeeld een avondje chatten via MSN,  waarbij zij en hij ieder een aparte laptop hebben; zij in de kamer, hij op zolder. Via het chatten elkaar opwinden met het opschrijven van je fantasieën, werkt voor ons op een prima manier en ook het aanleggen van een erotisch fotoboek is sinds de komst van de digitale camera een leuke intro voor het spel tussen ons beiden. Ook het gebruik van bijvoorbeeld speeltjes en spannende lingerie draagt bij aan een meer dan gelukkig seksleven".

Perfect pleasures
Een zeer goede keus voor een opwindende, De gebogen top verraadt dat het hier om een g-plek vibrator gaat. 
Lees meer >

Mini G spot vibe
Een zeer goede keus voor een opwindende, De gebogen top verraadt dat het hier om een g-plek vibrator gaat. 
Lees meer >