Babyboomers!
 

De tweede helft van de jaren zestig. Het is de tijd van de seksuele revolutie, de tijd dat tradities rond seks en het huwelijk massaal werden doorbroken.

Alles kon en alles mocht.

 

'The summer of love', Woodstock en - iets dichterbij huis - het popfestival in het Kralingse Bos effenden het pad naar een nieuwe seksuele moraal.

De schroom die Nederland in eeuwen van sociale controle op seks had opgebouwd, begon langzaam maar zeker plaats te maken voor vrijmoedigheid, of beter vrij-moedigheid.
De babyboomers vormden de eerste generatie in Nederland die vrij over seks kon praten. En daar bleek het niet bij; dankzij pil en emancipatie werd de daad bij het woord gevoegd. Inmiddels zijn we een goede dertig, veertig jaar verder. De babyboomers van toen zijn vijftigers, zestigers geworden. Hun vrije ideeŽn over seks gaan al lang niet meer hand in hand met een actief seksleven. Voor veel mensen die na de oorlog zijn geboren is het stadium dat seks een verplicht nummer is al lang aan gebroken.

 

Het boekje - Hoogstandjes - Seks voor gevorderden wil laten zien dat seks op latere leeftijd misschien minder vanzelfsprekend is, maar nog altijd veelzeggend kan zijn. Het is een handleiding voor iedereen die zijn of haar seksuele herinneringen wil hervinden.